Karman omistaja sai vihdoin itseään niskasta kiinni, joten ilmoittauduttiin neljän kerran tokokurssille. Niistä kaksi on jo mennyt, joten vihdoin päivitystä:

Ensimmäisellä kerralla Karma kiinnitti enemmän huomiota toisiin koiriin, haastoi muita uroksia, haukkui ja sähläsi. Keskittymiskyky oli TÄYSIN kadoksissa. Treenailtiin lähinnä liikkeestä seisomista ja estettä, joista jälkimmäinen menikin Karmalta kohtuu hyvin.
Kotona sitten ehdollistettiin koira naksuun, josta onkin ollut meille itseasiassa hyötyä silloin, kun koira on pitänyt palkata mahd. tarkasti. (mm. juurikin liikkeestä seisominen)

Toisella kerralla Karman kiinnostus oli aluksi täysin kadonnut. (Omistajan moka, yritti palkata nameilla vaikka tietää, ettei koiran kiinnostus riitä niihin) Loppuajan palkattiin istumiset, maahanmenot jne. patukalla, jolloin koira jaksoi jo hieman pidempään keskittyäkin. (Joskin koira ei olisi millään tahtonut sitten irroittaa..) Liikkeestä seisomiset palkattiin edelleen namilla, se lienee ainoa käsky minkä se jaksaa tehdä häiriössä namipalkalla... (:

Kotona harjoiteltiin kosketusalustaa, ja koira hiffasikin kohtuu nopeasti, että levyä koskettamalla saa palkan. (: Lenkeillä koira oli paljon rauhallisempi, kun se saa välillä palkan mm. kontaktista.