Uskottava se on vihdoin, namit eivät todellakaan toimi tuolle koiralle silloin kun on häiriötä. Siispä hylätään ne nyt ihan suosiolla.. ;) Este on ilmiselvästi koiralle oikein positiivinen asia, joskin silla on hieman taipumusta hypätä esteen yli ja samantien takaisin.. Mutta eiköhän se tästä! Treenaaminen tekee koiralle todella hyvää, kosketusalusta on ollut kovassa käytössä - samoin kuin naksutin!

Naksuttimen hyötykäyttöä varten lainasin kirjastosta erinäisen kasan kirjoja (liittyen tokoon ja temppuihin) temppukirjoja lukiessa tuntui, että nämähän me ollaan opeteltu aikapäiviä sitten! Mm. kierimiset, häpeämiset, kumartaminen, nätisti nouseminen (nk. orava), ryömiminen, pyöriminen, kasi, pujottelu jalkojen välistä jne jne. on meille todella tuttuja. Mutta jotain uutta olisi aina kiva kehitellä, eli temppuvinkkejä otetaan vastaan!

Tokon suhteen, koira on muuttunut, samoin ohjaaja. Keskittymiskykyä alkaa pikkuhiljaa kehittyä, koira kuuntelee ja tottelee useimmiten nopeasti ilman häiriötä. Tekipä se ensimmäisen kerran elämässään lentävän maahanmenon, suorilta jaloilta sekunnissa maahan.. ;) Irrotus alkaa myös kehittyä, kun sen kanssa oli viime treenikerralla kevyttä ongelmaa. Mutta aletaan päästä pikkuhiljaa siitäkin yli, kunhan meiltä nyt löytyisi tarpeeksi motivaatiota treeenailuun...